Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
15.9.2017, Jan Vítek, aktualita
Akorát po roce tu nejspíše máme další kolečko hry kdo s koho, kde na jedné straně figuruje společnost HP žádající po zákaznících využití jen originálních náplní a na straně druhé jsou právě oni zákazníci, kteří to nechtěji ani omylem akceptovat. 
tomil2002 (74) | 17.9.201710:52
Asi před třemi léty jsem s tiskárnama HP skončil a pořídil si velkoobjemovou multifunkci Epson ­(3500,­- kč­) . Nelituji a neměnil bych , zatím šlape jak má , originální náplň 70 ml stojí 135,­- kč a neoriginální 75 kč,­- Jsou potřeba 4 a vydrží až 6000 stran barevného tisku.Kupuji originální jako poděkování za skvělý nápad na levný tisk. ­(koupil jsem jen jednou ­- zatím nebylo pořeba víc a dplnill jen černou a žlutou )
Odpovědět0  0
631275 (287) | 15.9.201711:06
Kdyby hp věnovalo jen malou část úsilí kterou investuje do buzerování zákazníků podpoře svých zařízení, tak bych si od nich možná ještě někdy něco koupil.

Pár perliček:
- DesignJet Plotter. Nákupka 150k. Od začátku bug ve firmwaru, který neumožní osadit novou tiskovou hlavu, pokud nejsou náplně tuším nad 50%. Než jsem na tenhle bug přišel, tak nás to odhadem stálo 20000k ­(zničené několikrát reseatnuté hlavy, znovuosazované náplně, nemožnost tisknout a placení externí firmy­). To pak nevydání ovladačů pro novější ein vypadá jako maličkost.

- 30­" profi monitor, nákupka 35k... těsně po záruce odešel invertor. Oprava naceněna na 25k... !
- Slatebook ­(tablet s klávesnicí­), přislíbena aktualizace na android 5, nevyšla ani 4.4. nutná pro běh kancelářských aplikací, na které to bylo koncipováno, takže to zůstalo na originálním 4.2. Ale dali si tu práci a vydali asi po roce a půl firmware, který zrušil možnost rootnout zařízení.

- Slate 21 Pro... DTTO... jen se neobtěžovali se zakázáním rootu.

- Neznám ani jeden pavilion notebook, který by nechcípnul

Odpovědět4  0
Jimmz147 (145) | 18.9.20179:50
Nelze než souhlasit. K nám do podniku ­(cca 800 PC­) jsme kupovali laserové tiskárny a kancelářské PC, ale u obojího jsme museli najít jiného výrobce. U laserovek se totiž HP rozhodlo rozdělit původně monolitický toner na dva samostatné díly. Konkrétně je nyní samostatně kazeta s práškem a samostatně optický válec. Oboje samozřejmě velice drahé. Dílenské zpracování se také zhoršilo. Nyní dominují měkké plasty.
U kancelářských PC se HP rozhodlo nahradit ATX zdroje daleko méně rozšířeným TFX. Ty navíc nemají standartní 24­-pin, ale proprietární 6­-pin a s tím související nestandartní základní desku. Tyto zdroje jsou dostupné pouze servisním střediskům a běžný smrtelník se k nim téměř nedostane.
Co se to proboha s HP v poslední době děje? To je ve vedení nějaký sabotér, co se snaží celou firmu potopit?
Nechápu.
Odpovědět1  0
Luk Skywalker (510) | 15.9.201710:55
Co k tomu dodat, snad jen, že jsem rád, že používám konkurenci, která takové svinstvo nedělá a firmware u tiskárny neaktualizuji.
Odpovědět2  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.